« ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ | ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ? »


ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ

Καλημέρα φιλαράκια μου........

Εχθες σε μια εκπομπή στην τηλεόραση υπήρξε μια κυρία, ζωγράφος στο επάγγελμα, η οποία ισχυριζόταν οτι διπλα μας υπάρχουν παντου άγγελοι και οτι αυτη εχει το χάρισμα να τους βλέπει και να τους αποτυπώνει στις δημιουργίες της......δεν ξέρω εαν τα λεγομενα της ήταν αληθή.......αλλα η προσωπικη μου άποψη είναι οτι όλοι έχουμε τον φύλακα αγγελό μας και την κατάλληλη στιγμή παρεμβαίνει και μας βοηθάει. Δεν χρειαζεται να τον δούμε απλά νοιώθουμε την δύναμη της βοηθειάς του......

Θα ήθελα βεβαια να μου πειτε και την προσωπική σας γνώμη.

Διαβασα ενα σχετικο άρθρο στο νετ πηγη:http://www.soulmade.gr

Οι άγγελοι παίρνουν μορφή...

Σκαρφαλώνουν στα κλαδιά των στολισμένων δέντρων, ανοίγουν τις φτερούγες τους πάνω από τη φάτνη και τρυπώνουν σε τραγούδια, ταινίες και βιβλία. Άλλοτε πάλι, ως τροφαντά μωρά με παιχνιδιάρικο βλέμμα, μας χαμογελούν από τις συσκευασίες δώρων, τις βιτρίνες καταστημάτων και τις ευχετήριες κάρτες.

Κι όμως, τα πιο γοητευτικά πλάσματα του ουρανού, σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, δεν έχουν μορφή. Όντα πνευματικά, ασώματα και «νοερά αεικίνητα» οι άγγελοι αποτελούν δημιουργήματα του Θεού, που έχουν ως αποστολή τη δοξολογία του ονόματός Του και την εκτέλεση των εντολών Του. Σύμφωνα με τις Γραφές, πλάστηκαν πριν από την υλική δημιουργία και συνεπώς ανήκουν σε διαφορετική από τη δική μας διάσταση.

Οι ανθρωπόμορφοι άγγελοι, με την εγκόσμια ομορφιά, τα λευκά φορέματα, τις χρυσοποίκιλτες φτερούγες και τις αλλόκοσμες ιδιότητες φαίνεται να είναι γέννημα της δυτικής φαντασίας, που θέλησε να προβάλει πάνω στους αγγέλους την εξιδανικευμένη και εξαγνισμένη μορφή του ανθρώπου.

Βεβαίως, διαφόρων μορφών φτερωτά πλάσματα πάντα κυκλοφορούσαν στους αιθέρες και επισκέπτονταν τη γη ως αγγελιοφόροι θείων μηνυμάτων. Ο Μίθρα, ο Ερμής, η Νιόβη, η Σφίγγα και η Εκάτη δεν είναι παρά αγγελικοί πρόγονοι, με δεξιότητες και δυνατότητες ανάλογες των αγγέλων του χριστιανικού κόσμου. Ωστόσο, μέσα στη δυτικοκεντρική απεικόνιση των άυλων όντων, συχνά ξεχνάμε ότι οι άγγελοι δεν είναι χριστιανικό προνόμιο, καθώς εμφανίζονται στον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ ή ακόμα και τον Σουφισμό.

Στο «Λεξικό των Αγγέλων» του Gustav Davidson (ΜacMillan-Free Press, α' έκδοση: 1967) καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα αγγέλων (μαζί με τους «έκπτωτους»), που έχουν αλιευθεί από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, το Ταλμούδ και την Καμπάλα ως τις απόκρυφες Βίβλους, τις παγανιστικές θρησκείες, αλλά και τη λογοτεχνία. Εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν άγγελοι για κάθε τι: Για τη λήθη, τη λαγνεία, την οργή, το φως και το σκοτάδι, την προσευχή, τον ύπνο, τον τρόμο και το χάος. Άγγελοι για τις ημέρες της εβδομάδας, τους μήνες του έτους, τις τέσσερις εποχές, τα αστρικά σώματα, μέχρι και άγγελοι προστάτες του ζωδιακού κύκλου. Αν αναγκαζόμασταν να ξεχωρίσουμε κάποιον, αυτός θα ήταν ίσως ο άγγελος του Μωάμεθ: Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Μωάμεθ πήγε στον παράδεισο είδε έναν άγγελο με 70.000 κεφάλια. Κάθε κεφάλι είχε 70.000 πρόσωπα και κάθε πρόσωπο 70.000 στόματα με 70.000 γλώσσες, που υμνούσαν η κάθε μία σε 70.000 διαφορετικές λαλιές τη δόξα του Θεού. Ο άγγελος αυτός δηλαδή, μιλάει ένα οκτάκις εξακόσια ογδόντα επτάκις επτακόσια εξάκις εκατομμύρια (1.680.700.000.000.000.000.000.000) διαφορετικές γλώσσες.


Ο «φύλακας άγγελός» μας και η βιομηχανία αγγέλων...

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελετητών του θέματος, οι άγγελοι ακολουθούν συγκεκριμένη ιεραρχία και χωρίζονται σε «Χορωδίες». Συνολικά υπάρχουν 3 «Χορωδίες» που αποτελούνται από 3 «Ιεραρχίες» ή «Τάγματα» η κάθε μία.

Η τελευταία Ιεραρχία της Τρίτης Χορωδίας και η κατώτατη όλων των Χορωδιών περιλαμβάνει τους λεγόμενους «φύλακες αγγέλους». Σε αντίθεση με τους «εξουσιαστές αγγέλους» των άλλων Χορωδιών, που προστατεύουν και καθοδηγούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, οι φύλακες άγγελοι εστιάζουν την προσοχή τους σε έναν μόνο άνθρωπο. Καθένας, σύμφωνα με τις Γραφές, έχει τον δικό του άγγελο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του (σε αυτή περιλαμβάνεται και η προστασία από επιθέσεις δαιμόνων), για την πνευματική του καθοδήγηση καθώς και για να του μεταφέρει τον Θεϊκό λόγο.

Παλιότερη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που παρουσίασε το περιοδικό «Time», έδειξε ότι το 69% πιστεύει στην ύπαρξη των αγγέλων. Το 55% πιστεύει ότι οι άγγελοι είναι «υψηλά πνευματικά όντα δημιουργημένα απ' τον Θεό με ιδιαίτερες δυνάμεις, ώστε να δρουν σαν αντιπρόσωποί του στη γη». Το 49% πιστεύει στην ύπαρξη «πεσμένων αγγέλων» ή «δαιμόνων» και το 46% πιστεύει ότι έχει έναν προσωπικό φύλακα άγγελο. Σύμφωνα πάλι με πιο πρόσφατη δημοσκόπηση γερμανικού ινστιτούτου, που δημοσιεύτηκε και στον ελληνικό Tύπο, ένας στους τρεις Γερμανούς πιστεύει στην ύπαρξη αγγέλων.

Η πίστη στους αγγέλους ενδυναμώθηκε από το ρεύμα του Νew Αge, που άνθησε στα τέλη του 20ού αιώνα και αγκάλιασε σχεδόν κάθε είδος εσωτερικιστικών θεωριών και θρησκευτικών δοξασιών. Παράλληλα δημιουργήθηκε μια ακμάζουσα αγορά «αγγελοπροϊόντων»: Εικόνες, αφίσες, αγαλματάκια και κουκλάκια αγγέλων, εγχειρίδια συμβουλών για το πώς γίνεται μια σωστή «αγγελική επίκληση», άπειρα απομνημονεύματα και μαρτυρίες ατόμων που «ήρθαν σε επαφή» μαζί τους, καθώς και βιντεοκασέτες με υποτιθέμενες «αληθινές εμφανίσεις» αγγέλων κατακλύζουν τη διεθνή αγορά, με αποκορύφωμα την αμερικανική, κυρίως τις ημέρες των γιορτών.

Στην κορυφή των best sellers με θέμα τους αγγέλους βρίσκεται το βιβλίο της αμερικανίδας Τζόαν Άντερσον «Εκεί που περπατούν οι άγγελοι». Σε αυτό η συγγραφέας διηγείται αληθινά, όπως υποστηρίζει, περιστατικά αγγελικής παρέμβασης στις ανθρώπινες υποθέσεις. Η ίδια δηλώνει ότι εμπνεύστηκε το βιβλίο από προσωπική εμπειρία, όταν ένας άγνωστος άντρας εμφανίστηκε μέσα στη χιονοθύελλα και έσωσε τον γιo της από σίγουρο θάνατο. Είναι σίγουρη ότι επρόκειτο για άγγελο, καθώς το μυστηριώδες πλάσμα ήρθε και έφυγε ξαφνικά, χωρίς καν να αφήσει ίχνη πάνω στο χιόνι. Το βιβλίο της, που περιλαμβάνει ανάλογες εμπειρίες με αγγέλους που προειδοποιούν, βοηθούν, προστατεύουν και παρηγορούν μεγάλους και παιδιά, γνώρισε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του '90. Από την ίδια συγγραφέα ακολούθησαν και άλλα βιβλία με αντίστοιχο θέμα και χάρη σε αυτά τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό η «αγγελομανία», που κορυφώθηκε στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε πως «οι άγγελοι είναι η μόνη λέξη της γλώσσας που δεν πρόκειται να φθαρεί ποτέ», ενώ η Έμιλι Ντίκινσον πίστευε πως «η ψυχή θα πρέπει να είναι πάντα μισάνοιχτη, έτοιμη να καλωσορίσει το εκστατικό βίωμα». Πολλοί θα βιαστούν να πουν πως οι άγγελοι είναι ιστορίες για μικρά παιδιά, ενώ άλλοι θα υποστηρίξουν πως η επικοινωνία με τους αγγέλους αρχίζει όταν αναγνωρίσεις πως υπάρχουν. Ίσως τελικά αυτό που εμφανίζεται ως άγγελος να είναι οι ελπίδες μας μεταμφιεσμένες, γι' αυτό άλλωστε οι άγγελοι έχουν την τιμητική τους τις ημέρες των γιορτών.

freskoulis

...δεν ξέρω ... πάντως νομίζω πως τα φτερά τους είναι φτιαγμένα από ζάχαρη χιχιχι
Καλημέρα :)

mary_1973

Φύλακας άγγελος μας μπορεί να είναι κάθε πρόσωπο αγαπημένο κι ας μην υπάρχει στη ζωή μας πια...καλημέρα Βικάκι μου όμορφο και πολλά φιλάκια καρδούλα!:)

inioxos01

δυσκολο να παρει θεση κανεις,αν πιστευεις οτι ζωη ειναι μονο υλη
τοτε αστο καλυτερα.Αν ομως ΞΕΡΕΙΣ οτι οτι εισαι και πνευμα ,θα ξερεις
πως υπαρχει και πνευματικη ζωη.
καλη σου μερα.

elcorazon

Μάνια μου απο ζάχαρη ε? Ωραια θα ήταν και έτσι οπως θα μας σκεπαζαν με τις φτερούγες τους να αισθανόμασταν την γλύκα τους.Φιλάκια κοριτσάκι.

elcorazon

Μαιρούλα μου καλημερα και απο εδω....σιγουρα οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων μπορει να ειναι εδω γυρω....και πολλες φορες πανω στις δυσκολίες μας να βοηθάνε με τον τρόπο τους....Φιλάκια ψυχούλα.

elcorazon

Καλημέρα Ηνίοχε....φυσικα πιστεύω οτι υπάρχει πνευματική ζωή........τα υλικά ειναι κατι το εφήμερο......οσο για τους αγγέλους πιστεύω οτι υπάρχουν , ειναι πνευματικες οντοτητες που ειναι δίπλα μας και προσπαθουν να μας βοηθήσουν αλλα εμεις εχουμε την ελεύθερη βούληση των επιλογών μας και φυσικά και των συνεπειών τους.

elcorazon

Καλημέρα Μαράκι......ομορφη και χαμογελαστη να ειναι η μέρα σου.

elcorazon

Καλημέρα Αστέρη...ετσι είναι όπως τα λες.Να προσέχεις τον εαυτό σου.

tigers_45

Καλημέρα Βικάκι μου...την είδα την εκπομπή κι εγώ και πιστεύω πως υπάρχουν Άγγελοι....πολλές φορές το νιώθω ότι κάτι με προστατεύει...φιλάκια...:smile::wink:

elcorazon

Καλημέρα Καλλιόπη μου, αγγελικά όμορφη να είναι η μέρα σου ψυχουλα.Φιλάκια.

xara__88

συμφωνω και με την Μαιρουλα και με την Καλλιοπη!! καλη σου μερα Βικακι μου! φιλακια:):)

elcorazon

Καλη και χαμογελαστή να ειναι η μέρα σου Χαρούλα μου.

melodytravel

Κάθε ένας που μας αγαπά πραγματικά μπορεί να γίνει άγγελος μας.
Καλημέρα καρδούλα μου:):)

elcorazon

βιργινιακι μου πολυ σωστα το είπες.......οποιος μας αγαπαει και ειναι δίπλα μας και στις καλες και στις δύσκολες στιγμές μπορει να γινει ο αγγελός μας.Μια αγκαλια χαμογελα σου στέλνω να ομορφύνουν την μέρα σου κοριτσάκι.Φιλάκια.

blaurose

Ίσως και να υπάρχουν....Καλημέρα Βικακι!!!

elcorazon

Καλημέρα κοριτσάκι, ομορφη χαμογελαστή μέρα να έχεις.

diavolitsa

ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ.. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ..
ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ... ΚΑΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ
ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ.

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ VICKAKI :):)

elcorazon

Καλη σου μερα Νικούλα....συμφωνω απόλυτα μαζί σου.Φιλάκια.

termitis

Έπιασες το...γεννεαλογικό μου δέντρο βλέπω σήμερα...Καλημέρα...:P:P:P

elcorazon

Ειδες Νικόλα για να μην έχεις παράπονο........Καλό και γλυκό απόγευμα να έχεις.

anastaciag

Kαλησπέρα Βικάκι μου :)
Πολύ ενημερωτική η εγγραφή σου !Σίγουρα υπάρχουν οι φύλακες άγγελοι μας και μας προστατεύουν ! Μη ρωτάς πως! Απλά υπάρχουν....
Καλό σου απόγευμα !

anouli

΄''Πίστευε και μη ερεύνα'' . Εξάλλου δεν υπάρχει και κάτι να ερευνήσεις ,κάτι απτό απλά η πίστη μας και η αγάπη που νοιωθουμε γύρω μας λειτουργεί σαν αγγελική προστασία.....
Ωραία εγγραφή έκανες!
Και μεγάλο θέμα συζήτησης...
Καλό σου απόγευμα

eutuxitsa

Eκείνη η φωνούλα μέσα μας...που ακούμε..και δεν την καταλαβαίνουμε δεν την ακολουθούμε μερικές φορές και μετά λέμε γιατί δεν την ακούσαμε...αυτή η φωνούλα που μας οδηγεί...
Και είναι ξανθοί και έχουν φτερά απο καραμέλα ζάχαρη όπως λέει η Μάνια..έτσι ήξεερα και γω μικρό...(φυσικά το καλύτερο είναι να βρείς τον γίηνο φύλακα άγγελό σου)
Καλησπέρα Βικάκι μου...:):)

Το σχόλιο σας

Δεν μπορείτε να στείλετε σχόλια αν δεν είστε μέλος του Pathfinder